top of page

Stress, pijn, vermoeidheid, ... ??

Bijgewerkt op: 7 mei
Probeer dé Manuele Therapie van het OostenTUI-NA
Waarschijnlijk ooit wel eens gehoord van Shiatsu , maar zelden van Tui-Na (Uitgesproken "Twiena")Shiatsu is een Japanse massagetechniek en Tuina is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).Hoewel shiatsu en Tui-Na als verschillende behandelwijzen worden gepresenteerd, hebben ze meer overeenkomsten dan verschillen. Dat komt omdat Tui-Na de voorloper is van shiatsu. Beide methoden hebben hun wortels in de traditionele oosterse geneeskunde. Tui-na is al zeker 3500 jaar oud en is ontstaan in China.


De basis en de doelstellingen van shiatsu en Tui-Na zijn vrijwel hetzelfde.

Tui-Na is de oudste vorm en is afkomstig uit China en is gebaseerd op de principes van de Traditional Chinese Medicine. Tui-Na werd vanuit China overgebracht naar Japan, waar de methode verder werd ontwikkeld onder de naam shiatsu.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een oude geneeswijze die al meer dan 3500 jaar oud is en gebaseerd is op de eenheid van lichaam en geest waarbij de QI of levensbron zich voortbeweegt langs meridianen of energiebronnen.


TCG is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn.


Het wordt ook beschouwd als onderdeel van de Oosterse geneeskunde.


Tui-Na kan helpen bij het verminderen van stress en pijn. Tui-Na heeft technieken die manueel worden toegepast en die zeer effectief zijn in het bestrijden van stress en pijn.Vragen ? Stuur gerust een mail naar christophedenys86@gmail.com of via WhatsApp 00

32 477 26 82 08

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page