top of page

Meditatie door beweging : Qi Gong / Tai Chi

Bijgewerkt op: 29 jul. 2023


Waar het Licht zich spiegelt In water van gevoel In rust en stilte.. Daar waar schoonheid is Samengesmolten tot eenheid In de leegte van Kosmos Daar waar…. Liefde een waarheid is


Waarom zou ik aan meditatie doen ???


Er zijn veel voordelen verbonden aan het beoefenen van meditatie door beweging, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je meditatie zou kunnen overwegen:

  1. Vermindering van stress en angst: Meditatie kan helpen om de geest te kalmeren en stress en angst te verminderen. Het helpt om de aandacht naar het heden te verplaatsen, waardoor je minder wordt overweldigd door zorgen over de toekomst of spijt over het verleden.

  2. Verbeterde concentratie en focus: Regelmatige meditatie kan de cognitieve functie verbeteren en je concentratievermogen vergroten. Dit kan nuttig zijn in het dagelijks leven, zowel op het werk als in je persoonlijke bezigheden.

  3. Emotionele balans: Meditatie kan helpen om emoties beter te begrijpen en te beheersen. Het helpt je om met meer empathie en helderheid te reageren op verschillende situaties in het leven.

  4. Versterking van het immuunsysteem: Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie het immuunsysteem kan versterken, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid.

  5. Verbeterde slaap: Regelmatige meditatie kan helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren, waardoor je uitgeruster en energieker wakker wordt.

  6. Toename van zelfbewustzijn: Door meditatie leer je jezelf beter kennen, inclusief je gedachten, emoties en gedragspatronen. Dit kan leiden tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

  7. Vermindering van pijn: Sommige vormen van meditatie, zoals mindfulness-meditatie, kunnen helpen bij het verminderen van chronische pijn en het veranderen van de manier waarop je de pijn ervaart.

  8. Verbeterde relaties: Meditatie kan je helpen om meer compassievol en geduldig te zijn, wat kan bijdragen aan betere relaties met anderen.

Het mooie van meditatie is dat het toegankelijk is voor iedereen, en je kunt het op verschillende manieren beoefenen, zoals mindfulness-meditatie, ademhalingsoefeningen, geleide visualisaties, transcendente meditatie, enzovoort.


Het kan even duren voordat je de vruchten ervan plukt, maar met consistentie en geduld kunnen de voordelen van meditatie je leven op vele manieren positief beïnvloeden.


Waar het Licht zich spiegelt In water van gevoel In rust en stilte.. Daar waar schoonheid is Samengesmolten tot eenheid In de leegte van Kosmos Daar waar…. Liefde een waarheid is

Zijn deze voordelen van meditatie ooit bewezen ???Velen in onze moderne wereld hebben graag gegronde wetenschappelijke bewijzen...


Ja, veel van de voordelen van meditatie die eerder zijn genoemd, zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. In de afgelopen decennia is er veel onderzoek gedaan naar meditatie en de effecten ervan op het menselijk lichaam en de geest. Er zijn sterke aanwijzingen dat meditatie tal van positieve effecten kan hebben.In september 2023 beginnen we met een nieuwe lessenreeks in de groepspraktijk "In balans Mechelen" !!


Contacteer ons per mail, WhatsApp of telefoon voor meer informatie.


0477268208


474 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page